Zpět z Holešova! Letošní CVVZ se opravdu vydařila!

Listopad je tradiční termín pro pořádání CVVZ – Celostátní vzájemné výměny zkušeností. Letos jsme po dvou letech zavítali do Holešova, krásného města poblíž Zlína. O letošní CVVZ Vám poví víc Stefi s Ájou…

Učíme se sdílením zkušeností

Pokaždé, když přijedu na takovouto akci, tak mě strašně překvapí, kolik nás vlastně je. Kolik je těch skvělých lidí s velkým srdcem, kteří věnují svůj volný čas, energii, práci a nápady ostatním, zatímco jedinou odměnou je radost dětí nebo i dospělých.  Sama to znám, po každé vydařené hře, když vidím ten úsměv na tváři dítěte, tu radost, když přijíždí třeba na tábor a těší se na 14 dní dobrodružství. To je naše odměna, dětská radost. A proto to děláme.

Proto jsme se letos na CVVZ v Holešově sešli, abychom si předali naše zkušenosti, ať už dobré, nebo i ty špatné. Protože co si budeme, ne vše se vždy povede, ale tak to má být. A díky tomu se stáváme ještě lepšími vedoucími.

Vždy je dobré rozšiřovat si obzory ať už v hrách, v práci s dětmi nebo třeba v první pomoci. Naučit se přemýšlet kreativně a každou činnost udělat zábavnou a poučnou, řešit problémy nebo se jim snažit předcházet, i když je to občas náročné. Jak jinak a lépe se tohle všechno naučit než sdílením zkušeností?

Tak za rok znovu, tentokrát ve Skutči. A věřím tomu, že to bude zase skvělé, protože když se sejde tolik báječných lidí, tak to ani jinak nejde.

Stefi

Nic nás nezastaví

Tentokrát jsme se prostě a jednoduše rozhodli, že ani covid, ani žádná jiná zapeklitá překážka, nám už srandu nepřekazí, jako tomu bylo u některých předchozích akcí. A opravdu. Světe div se, sešli jsme se v Holešově.

Vyzkoušeli jsme si nejrůznější nové aktivity a snad i načerpali čerstvé nápady a inspiraci pro naše další akce. Ale hlavně jsme se všichni zase po dlouhé době viděli a mohli trávit čas všichni spolu, a to je za mě vždycky ta nejdůležitější část.

Ája