Z oddílové kroniky: Velikonoční dobrodružství s Mlokem Scamanderem

O Velikonočních prázdninách přijel do města Mlok Scamander se svým kouzelným kufrem plným úžasných tvorů. Bohužel, v přeplněném vlaku děti nehlídaly kufr tak pečlivě, jak by měly, a několik z těch kouzelných stvoření uteklo. Vzápětí jsme se však chopili úkolu a rozhodli se je všechny chytit a vrátit zpět, než by mohli způsobit nějaké problémy.

Prvním tvorem, kterého jsme chytili byl Psohlavec. S trochou úsilí jsme ho dostali pod kontrolu a vrátili ho zpátky do kouzelného kufru. Hrabák byl ale o něco tvrdší oříšek. Nakonec jsme ho však chytli díky jeho posedlosti vším, co se třpytí a leskne.

Na Měsíčníka jsme museli chvíli počkat, ale stálo to za to. Za měsíčního svitu a při jemném deštíku jsme ho konečně objevili, chytili a vrátili zpět do Mlokova kufru. Okamii jsme našli díky vajíčkům, které jsme si pak i namalovali, vždyť přece byly Velikonoce.

Postupně jsme našli a pochytali i ostatní tvory, kteří nám unikli. Všechno šlo hladce, až na jednu komplikaci. Chin lin, ten měl nejenom naši pozornost, ale také zájem Grindelwalda, který ho chtěl získat pro sebe. Nakonec se mu to i podařilo, ale Mlok nám mezitím neřekl své tajemství. Během té kouzelné noci se totiž narodili hned dva Chin lini. Díky této informaci jsme Grindelwalda přechytračili a vše dobře dopadlo. Měli jsme radost, že jsme dokázali splnit svůj úkol, a mohli jsme se s klidem vrátit domů.

Taková byla naše dobrodružství během Velikonočních prázdnin s Mlokem Scamanderem a jeho fantastickými tvory. Bylo to vzrušující a nezapomenutelné dobrodružství, které nám ukázalo další střípky z magického světa, který plně prozkoumáme na táboře.