Silvestr 2022 – Jaký byl?

Silvestr 2022 jsem strávila na Střeni. Střeň je větší vesnice blízko Olomouce. A proč? A s kým jsem tam vlastně byla?

Byla jsem tam s mými nejlepšími kamarády. Moji nejlepší kamarádi jsou z oddílu Duha Štít. Mám je všechny strašně moc ráda, a proto jezdím na oddílové akce. Je to totiž jediná možnost jak se s nimi mohu vidět. V Duze Štít mám nejlepší kolektiv ohledně kamarádů… ale zpět k Silvestru.

Sešli jsme se na olomouckém nádraží 29. prosince a vydali se na chatu ve Střeni, Když jsme dojeli vlakem do Střeně, byl nám zadaný úkol – hledat indicie na kterých byly napsané hádanky. Hádanky jsme potom museli vyřešit a spojit ve dvou slovech jako heslo od chaty. Jenže cestou jsme našili pouze 4 ze 6 indicií. Ale my, jako šikovné děti, jsme heslo vyřešili i se 4 indiciemi. Sice nám to chvíli trvalo, ale vyřešili jsme to. Ten den jsme se už jenom vybalili, najedli, pokecali a šli spát.

Další dny jsme vstávali okolo osmé hodiny a plnili denní programy. Ze všech programů jsme se asi všichni shodli, že se nám nejvíc líbila hra “Člověče nezlob se naživo”.

Celou akci jsme plnili zkoušky a úkoly, abychom byli připraveni na závěrečné zkoušky na konci roku – 31. prosince ve 20:00. Zkoušky byly těžké, ale všichni jsme prošli a dostali certifikát. Zvládli jsme úspěšně první lekci kouzelníků. Na Silvestra ve 23:00 se šlo k ohni a předávaly se certifikáty. O půlnoci jsme si zapálili prskavky a popřáli si šťastný nový rok. Po té jsme se vrátili na chatu a odpálili dětský šampus a povídali si až do brzkého rána. Ráno jsme se sbalili , rozloučili a jeli domů.

Všem se Silvestr moc líbil a děkujeme vedoucím, kteří si na nás udělali čas. Všichni se už těšíme na další akci.

Psáno dětmi z oddílu